Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

VLA VLA VLAJLAND CABARET

Dvorana Gorica

VLA VLA VLAJLAND CABARET
Kazalište Moruzgva
Monodrama Ecije Ojdanić


Pisac i redatelj: Ivan Leo Lemo
Igra: Vlajna – Ecija Ojdanić
Koreograf: Leo Mujić
Skladatelj: Zvonimir Dusper Dus
Scenograf: Kristijan Popović
Kostimografkinja: Martina Ptičar
Violinist: Bruno Urlić

Trajanje predstave: 75 minuta

“Nakon Cabareta Splićamke, Cabareta „Preko veze“, SF Cabareta Split in Space, ovo je  četvrti cabaret Ivana Lea Leme, zapravo kolažna forma u kojoj žanrovski kombinira storytelling, stand up, burlesque i mnoge tipično cabaretske postupke kao što su liberalnost, fragmentarnost, apartnost, satiričnost,  provokativnost u izboru tema itd.

" Volim i u sebi i u mojim herojkama i heroinama nalaziti snagu i inspiraciju za napraviti korak dalje, za izroniti iz oceana mračnog nesporazuma, još mračnijeg nerazumijevanja i najmračnijeg neznanja. Jer svi smo danas u ovim apokaliptično apatičnim vremenima na nekom radikalnom raskršću i moramo jedni druge podsjećati da nam je cilj i smisao boriti se za sljedeći dah što čišćeg zraka i sljedeći korak što moralnijeg života.

U Vla Vla Vlajland cabaretu jedna arhe/stereo tipična Vlajna hajdučki se hrva protiv nekoliko predrasuda uzidanih u nju pogrešnim odgojem, patrijarhalnom (ne)kulturom, nacionalističkom pristupu povijesti i sličnim nastrano nasilnim tradicionalnim i novokomponiranim naivnostima. U tom ratu protiv same sebe i svijeta čije sablje sijeku sve što strši, moja se Vlajna zdravim razumom i ljubavlju uzdiže iz mentalitetskog kamenjara i uspijeva postići emancipaciju.

I Ecija, moja višedesetljetna muza, i ja podrijetlom smo Vlaji iz Dalmatinske zagore pa smo ovaj kolerično melodramatični dramsko kabaretski mono maraton otrčali kozjim stazama vlaškog dijalekta. Golim smo jezicima krčili drače, nabadali smo tabane na grube augmentative, proklizavali smo niz strme litice jezičnog krajobraza koji je krški okrutan, ali i pitoreskno očaravajuć. Kakav je, da je, naš je. Nadam se da ni vlaški mentalitet, niti vlaški jezik nismo zlouporabili, već da smo ga utkali u psihoterapijsku seansu koja i nama i našem napaćenom narodu daje priliku za iscjeljujući smijeh.
Nek nam koplja dobrih namjera pogode alku vašeg srca usridu!

Hvala vam, draga publiko, što u ovim vremenima socijalne distance svojim dolaskom na našu predstavu podržavate jedno nezavisno kazalište, ali i Kazalište kao takvo.”
Ivan Leo Lemo

Cijena ulaznice: 50,00 kn

Prodaja ulaznica od 10. 2. 2021.:

  • ONLINE
  • na blagajni Učilišta 


Info: 01 6259 800

Program

GORIČKE VEČERI 2021. - I ŽIVJELE SU SRETNO...?

GORIČKE VEČERI 2021. - I ŽIVJELE SU SRETNO...?

danas

Dvorana Gorica I ŽIVJELE SU SRETNO...? Vlastita produkcija Gradskog kazališta – Scena „Gorica“ GORIČKE VEČERI - Ulaz b...

više