Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

Biblioteka Albatros

U sklopu Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica djeluje Biblioteka „Albatros“ koja je do sada izdala više od sto naslova. Edicija je raznovrsna:

Neke su knjige sadržajno posvećene velikogoričkom zavičaju i imaju lokalni značaj, druge pak ciljaju na šire čitateljstvo i obrađuju raznu tematiku. Neka izdanja čak imaju tendenciju ugraditi se u temelje hrvatske nacionalne kulture. Knjige imaju smisao ako su čitane. Posvetite im svoje dragocjeno vrijeme jer ćete zahvaljujući njima obogatiti svoje znanje i proširiti vidike. Literarno vrijedne i kvalitetno opremljene knjige ujedno su lijep i dugotrajan poklon dragim osobama.

Sve knjige mogu se kupiti na info pultu Učilišta, Zagrebačka 37. Tel. 01 6259 800

 

KNJIŽEVNA NAGRADA "ALBATROS"

Cilj književnog natječaja za nagradu "Albatros" jest dati priliku novim neafirmiranim autorima. Nagrada se dodjeljuje kontinuirano od 1995. godine i jedna je od rijetkih takvih nagrada na državnoj razini. Dvadesetak do sada objavljenih autora, od kojih su se neki kasnije javili s novim knjigama i doživjeli književnu afirmaciju, potvrđuju vrijednost nagrade "Albatros".

Pravilnik o dodjeli književne nagrade "Albatros"

Dobitnici književne nagrade "Albatros"

 

 

NAGRADA ALBATROS 2018. 
RUŽICA GAŠPEROV: Gubitnici

 

NAGRADA ALBATROS 2017. 
ANA PISAC: Detektivka Lisica: Pet europskih slučajeva

 

NAGRADA ALBATROS 2016.
IVAN KATIČIĆ: Pet metara bliže zvijezdama

 

 

Cijena: 50,00 kn Cijena: 50,00 kn Cijena: 50,00 kn

 

 

 

LJETOPIS GRADA VELIKE GORICE 

Ljetopis Grada Velike Gorice je časopis koji od 2004. izlazi jedanput godišnje, a posvećen je temama velikogoričkog kraja: povijesti, baštini, kulturi, umjetnosti, obrazovanju, gospodarstvu, društvenom, političkom i vjerskom životu, mladima, udrugama, sportu, obljetnicama… Pojedino izdanje ima preko 200 stranica, trideset-četrdeset priloga, isto toliko autora te obilje fotografija. Ljetopis je zapravo svojevrsna enciklopedija turopoljskog kraja. Iako obrađuje teme vezane uz velikogorički zavičaj, nije lokalno ograničen već je otvoren prema različitostima suvremenog svijeta. Kako bi časopis zadržao svoju kvalitetu i životnost, pozivamo na suradnju sve one koji imaju nešto vrijedno napisati o našem kraju, kako iskusne autore tako i one potencijalne suradnike koji se žele okušati u pisanju. 

Cijena: 50,00 kn  Cijena: 50,00 kn  Cijena: 50,00 kn

 

 

Izdvojeno