Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

IZRAEL I PALESTINA – OD DEMOKRACIJE DO OKUPACIJE

IZRAEL I PALESTINA – OD DEMOKRACIJE DO OKUPACIJE
27.02.2018. | 19:00 h

Gradska vijećnica

IZRAEL I PALESTINA – OD DEMOKRACIJE DO OKUPACIJE
predavanje uz projekcije

ULAZ BESPLATAN

Predavač: Lovorko Marić

Točno sto godina je prošlo od Balfourove deklaracije, kojom je britanska vlada dala službenu podršku stvaranju židovske države na području Palestine, te pedeset godina od arapsko-izraelskog Šestodnevnog rata i početka izraelske okupacije Zapadne Obale i pojasa Gaze, područja s palestinskom većinom.

Dugoročnog rješenja sukoba između Izraelaca i Palestinaca još uvijek nema, a svjedočenja s putovanja će prikazati neke od razloga zašto je tome tako. Je li predavač u svetom gradu Jeruzalemu našao put ka duhovnoj obnovi? Kakva je atmosfera u palestinskom gradu Betlehemu, rodnom gradu Isusa, najpoznatijeg Židova svih vremena, s pogledom na zid koji odvaja okupiranu Zapadnu Obalu od Izraela?

Kakav je osjećaj istog dana biti u Tel Avivu, modernom kozmopolitskom gradu te epitomu izraelskog gospodarskog i demokratskog uspjeha i u Hebronu, najvećem gradu Zapadne Obale gdje političke i religijske napetosti između Židova i muslimana, Izraelaca i Palestinaca dolaze najviše do izražaja i gdje sukob nikada u potpunosti ne prestaje, doznajte na ovom predavanju.

Izdvojeno

DUH RIMA

DUH RIMA

30.01.2018.

Gradska vijećnicaDUH RIMA predavanje uz projekcije ULAZ BESPLATAN Predavač: Erik Škara, KU Nova akropola Rimska civil...

više

PROMOCIJA KNJIGE "SPOMENAR JEDNE GENERACIJE"

PROMOCIJA KNJIGE "SPOMENAR JEDNE GENERACIJE"

07.02.2018.

Gradska vijećnica SPOMENAR JEDNE GENERACIJEpredstavljanje knjige Marije Ajše Peuc ULAZ BESPLATANSudjeluju: Marija Ajša...

više

OD MORA DO VRHA: IRAN – DAMAVAND

OD MORA DO VRHA: IRAN – DAMAVAND

13.02.2018.

Gradska vijećnica  OD MORA DO VRHA: IRAN – DAMAVANDpredavanje uz projekcije ULAZ BESPLATAN Predavač: Matej Perkov Ek...

više