Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

NEBO PUNO HIMALAJE

Vijećnica POUVG

NEBO PUNO HIMALAJE
Predavanje uz projekcije i predstavljanje knjige

Predavač: Darko Berljak, alpinist

ULAZ BESPLATAN

Kroz predavanje autor će publici predstaviti svoju novu zbirku putopisnih eseja "Nebo puno  Himalaje", knjigu kojom zaključuje trilogiju ("Dodiri neba", "Ključevi neba") inspiriranu svojim dugogodišnjim odlascima u Nepal i Tibet.
Predavanjem će nas povesti u Nepal i Tibet i podsjetiti se tridesetogodišnjih odlazaka, boravaka i uspona na najljepše i najviše planine svijeta. Priča je to o Himalaji koja je započela nekih davnih dana, a koja traje i danas.

Darko Berljak je profesionalni glavni tajnik Hrvatskog planinarskog saveza i volonterski tajnik Hrvatske gorske službe spašavanja. Ispenjao je preko 300 alpinističkih smjerova raznih težina u stijenama europskih planina. Bio je vođa dvadesetak alpinističkih ekspedicija u Africi, Australiji i Tasmaniji, Južnoj Americi i Aziji, od čega 11 na himalajske osamtisućnjake. Posebno je zanimljivo da je bio vođa hrvatskih ženskih ekspedicija na Cho Oyu i Mt. Everest. Nositelj je brojnih odlikovanja, a ekspedicije koje je vodio dobile su niz državnih i gradskih priznanja.
Član je uredništva Hrvatskog planinara, i suradnik časopisa American Alpine Journal, Himalayan Journal, Alpinist, Mountain i Bergsteiger.

Izdvojeno

U RUJNU NASTAVLJAMO S PREDAVANJIMA

U RUJNU NASTAVLJAMO S PREDAVANJIMA

01.09.2019.

U rujnu ove godine nastavljamo s organizacijom predavanja i promocija. Program će u drugoj polovici kolovoza biti dostup...

više