Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

PREDSTAVLJANJE KNJIGE "GLAVOM KROZ ZID"

PREDSTAVLJANJE KNJIGE "GLAVOM KROZ ZID"

Vijećnica POUVG 

GLAVOM KROZ ZID
Predstavljanje knjige 

Autor: Zoran Predin 

„Nepopravljivi romantik, vječni šaljivdžija, neizliječeni nostalgičar, oštar kritičar, neostvareni košarkaš – sve je to i mnogo više jedan od najvažnijih kantautora, pjesnika i pjevača s ovih prostora Zoran Predin. U svojoj drugoj proznoj knjizi "Glavom kroz zid" Predin se u tridesetak proznih minijatura suvereno kreće od tmurne političke sadašnjosti do buntovnih mladenačkih dana, od intimnih obiteljskih zgoda do žestoke kritike nacionalizma.

Svejedno prepričava li stare zgode iz karijere Lačnog Franza kada je bio pod sumnjom da podriva sistem i kada je brisao pljuvačku o crvenu zvijezdu ili kada opisuje strah od zubara, u baš svakoj životnoj situaciji on bira teži put, bez zadrške se svrstava na stranu slabih i uvijek pliva protiv struje, ne da bi bio drugačiji, već da bi ostao čovjekom.

Glavom kroz zid knjiga je o hrabrosti da se svatko stalno suočava sa sobom i da bude onaj tko jest, a ne onaj kakvoga ga želi vidjeti okolina. Opčinjen malim užicima, ljepotom, hranom, glazbom, morem, prijateljstvima, Zoran Predin u ovim pričama daje cijeloga sebe do posljednjeg poljupca, on hoda po stopama nježnoga sjećanja pozivajući na to putovanje i svoga čitatelja i čitateljicu.“ (Fraktura)

Ulaz besplatan

Izdvojeno

KELTI – ŽIVOT S PRIRODOM (1)

KELTI – ŽIVOT S PRIRODOM (1)

danas

Vijećnica POUVG-a KELTI – ŽIVOT S PRIRODOMPredavanje Predavačica: Mirna Peršić Kučalo, KU Nova akropola Kelti, skupin...

više

PREDSTAVLJANJE ZVUČNE KNJIGE "SLAVA"

PREDSTAVLJANJE ZVUČNE KNJIGE "SLAVA"

15.10.2020.

VIP dvorana POUVG-a PREDSTAVLJANJE ZVUČNE KNJIGE "SLAVA" povodom Dana bijelog štapa Na Dan bijelog štapa POUVG će pred...

više