Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

KNJIGA MJESECA - 50% UČITELJICA

Ljubitelji dobre knjige!


Jedna od važnih djelatnosti Učilišta je izdavaštvo. Naša Biblioteka „Albatros“ svake godine izdaje nekoliko vrijednih knjiga i do sada broji više od stotinjak naslova. Edicija je raznovrsna, a naša namjera kao izdavača je doprijeti do vas kao i do onih koji će tek postati ljubitelji pisane riječi.

Zato smo za sve vas pripremili KNJIGU MJESECA.

Svaki mjesec određeno izdanje naše Biblioteke moći ćete kupiti po upola nižoj cijeni od redovne (- 50 %).
Knjiga po akcijskoj cijeni izložena je na info pultu Učilišta, gdje ju možete pogledati te se odlučiti za kupnju.

Do kraja ožujka, po cijeni od 40,00 kn prodajemo knjigu UČITELJICA, autorice Veronike Prvonožec.

Ova topla priča o mladosti, ljubavi prema pedagoškom zvanju, susretima, pa i onim sudbinskim, poput upoznavanja supruga, ispričana je na jednostavan, ali literarno vješt način. Autorica nam otvara prozor u sjećanja na vrijeme i svijet u kojem je započela svoj radni vijek, a koja su trajno obilježila njezin život. Koristeći se kronološko dnevničkim pristupom opisuje kako je doživjela mjesto svog prvog zaposlenja te kroz mnoštvo detalja ocrtava slike starih turopoljskih domova, način života ljudi koji su bili neusporedivo srdačniji i suosjećajniji, te svoje odrastanje.

Veronika Prvonožec rođena je u Sisku, a djetinjstvo i školovanje provela je u Zagrebu, gdje je završila Učiteljsku školu i kasnije, uz rad Pedagošku akademiju.
Radila je kao učitejica razredne nastave u školama Cerovski Vrh, Novo Čiče, Velika Buna i OŠ Eguena Kvaternika u Velikoj Gorici, u nastavi i kao školski knjižničar. Od 1990. godine je u mirovini, bavi se pisanjem i slikanjem. Izlagala je svoje literarne radove na dvije samostalne  i na nekoliko skupnih izložbi. Objavila je humurističku zbirku stihova Zvjezdostih koju je sama i ilustrirala.