Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

OTVORENO KINO

U sklopu Dana Grada Velike Gorice u četvrtak, 13. prosinca 2018., sada već tradicionalno organiziramo Dan otvorenog kina kada je na sve projekcije besplatan ulaz za posjetitelje. Dođite na vrijeme, zauzmite dobra mjesta i uživajte u filmovima:

RINGE RINGE RAJA / Duck Duck Goose
animirani, sinkroniziran

Trajanje: 91'
Režija: Christopher Jenkins

Kakve se sve avanture mogu dogoditi na zajedničkom putovanju na jug umišljenog gusana Penga i izgubljenih pačića, koje je čudna sudbina spojila u još čudnije jato?

U ovoj animiranoj komediji susrećemo se s likom simpatičnog gusana po imenu Peng. Peng je umišljen, svojevoljni neženja, kojeg ne zanima tradicija njegove vrste, ni obiteljske vrijednosti, a djeca su mu toliko odbojna da čak odbija predvoditi jato mlađih naraštaja u skoroj selidbi na jug.
Voli svoju slobodu i živi u trenutku, bez brige i pameti. Uvjeren da o svemu zna najbolje te da je u svemu bolji od drugih, vrijeme provodi odvajajući se od jata i izvodeći lude akrobacije u letu. Prilikom jedna takve vratolomije, Peng se zanese, doživljava nezgodu te pada u jato pačića. Pritom nehotice razdvaja brata i sestru, 16 dana stare Chao i Chi, od ostalih njihove vrste.

ZVIJEZDA JE ROĐENA / A Star Is Born
glazbeni, drama (15)

Trajanje: 135'
Režija: Bradley Cooper
Uloge: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott

Riječ je o pravom autorskom djelu Bradleyja Coopera – on ga je, naime, napisao, režirao te u njemu glumi i pjeva. Film je napravljen prema klasičnoj priči iz 1937. godine o tragičnoj ljubavi između iskusnog glazbenika na zalasku karijere i mladoj pjevačici u usponu.
U filmu „Zvijezda je rođena,” Bradley Cooper i Lady Gaga spajaju svoje talente kako bi opisali sirovu i strastvenu priču o Jack i Ally, dvije umjetničke duše koje se udružuju na pozornici i u životu. Njihovo putovanje je kompleksno s lijepim i bolnim fazama odnosa koji se bori za opstanak.