Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

"TONKA BONTONKA" USKORO NA GORIČKOJ SCENI

Draga djeco i roditelji, imate razlog ponovno se veseliti novoj predstavi. Nakon vrlo uspješne „Gospođice Neću“, naše produktivno kazalište Scena „Gorica“ ponovno će iznjedriti izvrsnu predstavu za djecu.

U veljači na kazališne daske stiže „Tonka Bontonka“ za koju su tekst napisale Jelena Radan (pjevačica, autorica pjesama i romana za djecu) i Dunja Fajdić (glumica, dramaturginja izrazito aktivna u kazalištu za djecu).

Što je bonton? Kako ga djeca usvajaju i koje je njegovo mjesto u današnjem svijetu? To su pitanja kojima se bavi novi kazališni komad u kojem se na zabavan, vizualno začudan način, kombinira lutkarstvo i glazba s tekstom u stihu i rimi.

 

 

Predstava je zamišljena kao svojevrstan vodič kroz osnove lijepog ponašanja. Važnost daje glazbi i vizualnoj komponenti kao bitnim podražajima za najmlađu publiku. Tekstovi pjesama lako se pamte i tako ostaju u dječjim glavama.

„Tonka Bontonka“ namijenjena je djeci vrtićke i mlađe školske dobi, stoga su i glavni likovi u predstavi dječak i djevojčica, vršnjaci naših gledatelja. Oni kroz igru i glazbu uče pravila kulturnog ponašanja u društvu, primjerena njihovom uzrastu, a koja su temelj za normalno funkcioniranje u svakodnevnom životu, komunikaciji s vršnjacima i odraslima, obitelji i svima koje susreću u vlastitom životnom okruženju.

Likove u predstavi tumačit će Dunja Fajdić i Igor Baksa. Režiju potpisuje nagrađivana Morana Dolenc, a glazbu su pripremile članice grupe Meritas (Meri Jaman i Anita Valo).