Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

SKUPNA IZLOŽBA „1. VELIKOGORIČKI SALON: MAPIRANJE LOKALNE SCENE“

SKUPNA IZLOŽBA „1. VELIKOGORIČKI SALON: MAPIRANJE LOKALNE SCENE“

Galerija Galženica 

SKUPNA IZLOŽBA „1. VELIKOGORIČKI SALON: MAPIRANJE LOKALNE SCENE“

Autorica koncepcije: Antonia Vodanović
Kustosice/selektorice: Antonia Vodanović, Tea Gudek Šnajdar

Izložba ostaje otvorena do 17. 11.

Velikogorički salon ove će se godine održati prvi put u Velikoj Gorici u Galeriji Galženica gdje će se predstaviti akademski/profesionalni umjetnici/ce mlađe, srednje i starije generacije, a u sklopu programa formirana je i studentska sekcija.
Cilj projekta bio je „mapirati“ akademske umjetnike/ce s ovog geografskog područja, bez obzira na dob, spol i medij djelovanja, odnosno umjetnike/ce, koji su podrijetlom, trenutnim životom i radom, i/ili ranijim životom i djelovanjem vezani za područje Velike Gorice. Na ovaj način nastavljena su ranija nastojanja Galerije Galženica da prezentira kvalitetne velikogoričke umjetnike, u sredini u kojoj djeluju, ali i pružena prilika mladim neafirmiranim akademskim umjetnicima, kao i studentima s ovog područja da predstave svoj rad, stvarajući na taj način platformu za njihov daljnji rad, istraživanje i prezentaciju.
Izložbom se želi potaknuti razvoj, formiranje i unaprjeđenje profesionalne lokalne likovne scene, a na izložbi će se umjetnici/ce predstaviti neovisno o mediju djelovanja (kiparstvo, slikarstvo, grafika, ilustracija, strip, novi mediji, performans, grafički dizajn, fotografija, animirani film itd.).

Selektorice izložbe su za prvo izdanje Velikogoričkog salona odabrale sljedećih 21 autora/ica: Dubravka Rakoci, Ljiljana Mihaljević, Marijana Stanić, Nevenka Arbanas, Mladen Mikulin, Matej Vuković, Mate Lovrić, Ivica Šiško, Duje Šuvar, Aleksandar Bezinović, Marija Lovrić, Ana Katulić / Irena Bočkai, Hana Hanak, Željka Cupek, Vinka Gašparuš, Tanja Cvetko, Mirna Savić, Lucija Oroz, Barbara Bjeliš, te studentice Tara Stanić i Sara Pukanić.

Program se odvija u okviru godišnjeg izložbenog programa Galerije Galženica i manifestacije Dana europske baštine u Velikoj Gorici 2022. godine čija je ovogodišnja tema održivost baštine.

Program

Koncert: LEUTE MOJ MILI

Koncert: LEUTE MOJ MILI

14.03.2024.

Dvorana Galženica LEUTE MOJ MILI Lutnjističko putovanje krajolicima renesansne glazbe Sudjeluje: Igor Paro (lutnja) ...

više