Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

RADIONICE I TEČAJEVI ZA DJECU

Radionice za djecu namijenjene su dječjem uzrastu 6+. Program je koncipiran na način da potiče izražavanje dječje kreativnosti, zaključivanje, kritičko razmišljanje, iznošenje opažanja te da doprinosi razvijanju talenta.

Radionice je moguće uplatiti putem WEPSHOP-a.

 

Gorica plus program vjernosti

 

 

 

ŠKOLA CRTANJA / LIKOVNA RADIONICA

Crtanje je način kreativnog izražavanja kroz koje se neverbalno iskazuju osobnost, emocije, misli i doživljaji. Kroz ovu radionicu djeca osvješćuju i razvijaju svoje stvaralačke sposobnosti. 

Ako vaše dijete voli provoditi vrijeme crtajući, ova radionica pravo je mjesto za dati mašti na volju i razvijati talent koji se nikako ne smije zanemarivati.

Saznaj više   /   WEBSHOP

 

 

LUDI LABOS

Ako dijete upišete u ovu radionicu, više nećete morati sami smišljati odgovore na pitanje "kako i zašto nešto nastaje". Kroz edukativne radionice koje jamče dobru zabavu djeca pomoću pokusa uče o pojavama u svijetu koji nas okružuje. Potiče ih se na razmišljanje, zaključivanje i iznošenje opažanja. Ludi labos je pravi spoj ugodnog i korisnog. 

Saznaj više   /   WEBSHOP

 

 

LOVCI NA DINOSAURE

Kakvi organizmi su nekad živjeli na našem planetu? Kako se Zemlja mijenja kroz vrijeme? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja mališani će naći na ovoj edukativnoj radionici kroz koju se potiče i razvijanje ekološke svijesti. 

Saznaj više   /   WEBSHOP

 

 

BILJKOLJUPCI - BOTANIČKE RADIONICE

Na botaničkim radionicama djeca se zabavljaju i aktivno uče o biljkama. Kako uzgajati biljke iz sjemena, reznica, kako prepoznavati i na različite načine koristiti biljke, fokus je radionica.

Saznaj više   /   WEBSHOP

 

 

Dramski djeca predstava

DRAMSKI STUDIO ZA PREDŠKOLCE I OSNOVNOŠKOLCE

Želiš glumiti, sudjelovati u izradi predstave i zanima te što se to događa iza kulisa? Pučko otvoreno učilište Velika Gorica organizira Dramski studio. Tečaj uključuje usvajanje teorijskog znanja iz kazališne djelatnosti, učenje osnova glume, pisanje dramskog djela, pripremu i izvođenje predstave, ali i nastup pred publikom.

Saznaj više

 

 

DRAMSKI STUDIO ZA SREDNJOŠKOLCE

POUVG organizira Dramski studio za srednjoškolce. Program je namijenjen mladim ljudima koji vole glumu i kazalište, a izvrsna je i priprema za sve one koji se žele okušati u glumi.

Saznaj više

 

 

 

TEČAJ KLASIČNE GITARE

POUVG organizira tečaj klasične gitare za sve one koji ovaj instrument žele naučiti svirati, a nisu polaznici osnovne ili srednje glazbene škole. Uz stjecanje teorijskog znanja, polaznici će gitaru naučiti svirati uz popularne pjesme po izboru. Radi se u malim grupama, 6-7 polaznika, a svatko od njih mora donijeti vlastitu gitaru na satove tečaja.

Saznaj više

 

 

TEČAJ ELEKTRIČNE GITARE

Osim Tečaja klasične gitare POUVG organizira i Tečaj električne gitare. Osmišljen kao kontinuiran, koji se održava kroz cijelu školsku godinu, na ovome tečaju savladat ćete sve izazove modernog sviranja, sve tehnike i stilove.

Saznaj više

 

 

LAST MINUTE INSTRUKCIJE

Trebate ispraviti ocjenu, napisati esej, prezentaciju i naučiti sve preko noći, gradiva je previše, a sutra je ispit... POUVG organizira individualne instrukcije iz matematike, fizike, stranih jezika, hrvatskog jezika i biologije. 

Saznaj više

 

 

ROBOTIKA

Puno stvari koje koristimo u svakidašnjem životu vezane su za robotiku (rad semafora, trčeće svjetlo, senzori, razni uređaji…). Granice se stalno i brzo pomiču te je budućnost bez robota nezamisliva. Stoga se trudimo djeci pružiti mogućnost da što ranije postave temelje na kojima će graditi neophodno znanje za buduće dane.

Saznaj više

 

 

RADIONICE KORIŠTENJA 3D PRINTERA 

Oživite svoje kreativne ideje i stvorite od njih oblike. Izradite originale predmete; otvarače za boce, privjeske omiljenog nogometnog kluba, kvartovski suvenir, posudicu za olovke ili poklon za simpatiju. Sve to naučite na ovim radionicama...

Saznaj više

 

 

TEČAJ BRZOG ČITANJA

Željeli biste da vam čitanje dugih lekcija i lektira ne oduzima puno vremena te da brže i lakše zapamtite pročitano i uspješno savladate gradivo. U svemu ovome pomoći će vam tehnika brzog čitanja.

Saznaj više

 

 

MALI NOVINARI

Novinarstvo je profesija koja zahtijeva puno dobre volje i želje za istraživanjem. Upravo su znatiželja, radoznalost i želja za istraživanjem karakteristike svakog djeteta i odrastanja. Osim što će se družiti s vršnjacima, stjecati nova znanja, istraživati i poticati vlastitu kreativnost, djeca će kroz ovu radionicu otkriti tajne novinarskog zanata, razvijati jezičnu kulturu i komunikaciju te saznati kako se najlakše osloboditi straha od javnog nastupa i održati dobar govor.

Saznaj više 

 

 

TIGIONICE - EKOLOŠKE RADIONICE

Ako želite da vaša djeca na zabavan i kreativan način nauče kako brinuti o okolišu i steći empatiju prema drugim bićima, ova edukativna radionica pravo mjesto je za njih. Djeca će razviti sustav ekološke vrijednosti te će od najmlađe dobi učiti kako izrađivati predmete od materijala kao što su papir i staklo.

Saznaj više

NAUČI UČITI - RADIONICE UČINKOVITOG UČENJA

Radionice nude pomoć pri učenju čitanja, pisanja, shvaćanja brojki, računskih operacija, relacija i odnosa i sl., tj. pomažu učenicima od 1. do 4. razreda svladati gradivo iz matematike, hrvatskog jezika i prirode i društva. 

Saznaj više

 

 

 

mozgoLOMKE - LATERALNE OSNOVE MALE KREATIVNE EDUKACIJE

U sklopu radionica polaznici će suhoparne matematičke zadatke rješavati pomoću šarenih šešira, metodom pokušaja i pogreške dolaziti do rješenja, igrom detektiva odgonetnuti i najteže mozgalice, razmjenom mišljenja donositi neke nove odluke, vizualizacijom pojmova rješavati zagonetke…

Saznaj više

 

 

MALA KUHINJICA 

Jesenska kuhinjica radionica na kojoj se djeca zabavljaju, druže i uče. Cilj radionice je potaknuti kod djece interes za pripremu i konzumiranje svježih i zdravih namirnica. U Pučkom otvorenom učilištu djeca će naučiti pripremiti jednostavna jela. 

Saznaj više

 


SLASTIČARSKA RADIONICA

Djeca će tijekom radionice imati priliku upoznati se s osnovnim znanjima i vještinama slastičarstva. Aktivno će sudjelovati u pripremi svih segmenata izrade slastica: pripremi namirnica, vaganju potrebne količine, sjedinjavanju sastojaka i modeliranju slastica.

Saznaj više

 

 

ŠKOLA CRTANJA ZA TINEJDŽERE

Radionica kroz praktične vježbe upoznaje polaznike s osnovnim crtačkim tehnikama (olovka, ugljen) te likovnim terminima kao što su perspektiva, proporcija i kompozicija slike.

Saznaj više

 

TEČAJ SOLO PJEVANJA

Tečaj solo pjevanja za djecu osmišljen je kao kontinuirani tečaj koji se prvenstveno odnosi na poticanje muzikalnog i izražajnog pjevanja, razvoja intonacije, ritma, artikulacije i dikcije. Sagradit ćete pjevačko samopouzdanje do te mjere da vam i javni nastup neće predstavljati problem.

Saznaj više

 

RADIONICE KIPARSTVA

Vježbom će polaznici savladati izradu svog vlastitog uporabnog predmeta te izradu raznih skulptura i reljefa i time dobiti temeljno znanje o kiparstvu i smjernice kako nastaviti proširivati to znanje.

Saznaj više

 

INFO I PRIJAVE:

tel. 01 6259 806
mob. 098 316 419
e-mail: obrazovanje@pouvg.hr