Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

DRAMSKI STUDIO ZA SREDNJOŠKOLCE I STUDENTE

 

POUVG organizira Dramski studio za srednjoškolce i studente. Program je namijenjen mladim ljudima koji vole glumu i kazalište, a izvrsna je i priprema za sve one koji se žele okušati u glumi.

Ideja je polaznicima približi pojam glume te ih na zabavan i kreativan način upoznati s glumačkim tehnikama.

Cilj je dati mladima mogućnost da se otvore i komuniciraju na drugačijoj razini i lakše usvajaju pojmove i tipove ponašanja koji im inače predstavljaju problem. Razvoj cjelokupnih kreativnih potencijala, upotpunjavanje znanja o tijelu, dikciji, disanju, govoru su vještine koje će polaznici steći i koje će im biti korisne bez obzira kojim će se zanimanjem baviti u budućnosti.

Prva godina završit će produkcijom koju će polaznici sami osmisliti uz pomoć dramskog pedagoga.

  • Namijenjeno srednjoškolcima i studentima
  • Voditeljica programa: Karmen Sunčana Lovrić 
  • Mjesto upisa: POUVG, Zagrebačka 37, Info pult
  • Početak nastave: listopad
  • Ukupno trajanje: 120 sati
  • Dinamika: 2 puta tjedno x 2 školska sata
  • Cijena: 280,00 EUR / 2.109,66 kn, plativo u 8 rata (mjesečno 35,00 EUR / 263,71 kn
    *tečaj konverzije: 7,53450 kn

Info: 01/6259-814

 

 

Biografija voditeljice programa:

Karmen Sunčana Lovrić je kazališna, filmska i televizijska glumica, te samostalna umjetnica iz Velike Gorice. Status samostalne umjetnice stekla je kroz svoj rad - članica HZSU od 2020., a profesionalno stvara od 2007. Za najbolje glumačko ostvarenje u glumačko-lutkarskoj predstavi Scene Gorica - “Gospođica Neću(Nagrada hrvatskog glumišta) nominirana je 2017.

Odigrala je brojne kazališne uloge, snima kratke i dugometražne igrane filmove i tv serije: Na granici, Ruža vjetrova, Zora Dubrovačka, Kud puklo da puklo…
Završila je četverogodišnji glumački program u Studiju Kubus (2008.-2013.) pod mentorstvom dramske pedagoginje Simone Dimitrov Palatinuš, baveći se Stanislavski, Mihail Čehov i Strasberg tehnikama. Deset se godina (2007.-2017.) educirala na kontinuiranim intenzivnim radionicama pod mentorstvom glumca i redatelja Scotta Fieldinga (Michael Chekhov Actors Studio, Boston) kod kojeg je završila i glumački masterclass iz tehnika Mihaila Čehova i Sanforda Meisnera (2015.-2017.) Osnivačica je i umjetnička voditeljica kazališne družine Studio 9, koja se bavi kazališnim i filmskim stvaralaštvom, te glumačkom edukacijom i treningom.