Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

DRAMSKI STUDIO ZA SREDNJOŠKOLCE I STUDENTE

 

POUVG organizira Dramski studio za srednjoškolce i studente. Program je namijenjen mladim ljudima koji vole glumu i kazalište, a izvrsna je i priprema za sve one koji se žele okušati u glumi.

Ideja je polaznicima približi pojam glume te ih na zabavan i kreativan način upoznati s glumačkim tehnikama.

Cilj je dati mladima mogućnost da se otvore i komuniciraju na drugačijoj razini i lakše usvajaju pojmove i tipove ponašanja koji im inače predstavljaju problem. Razvoj cjelokupnih kreativnih potencijala, upotpunjavanje znanja o tijelu, dikciji, disanju, govoru su vještine koje će polaznici steći i koje će im biti korisne bez obzira kojim će se zanimanjem baviti u budućnosti.

Prva godina završit će produkcijom koju će polaznici sami osmisliti uz pomoć dramskog pedagoga.

  • Namijenjeno srednjoškolcima i studentima
  • Voditelj programa: Marko Kasalo 
  • Mjesto upisa: POUVG, Zagrebačka 37, Info pult
  • Početak nastave: listopad
  • Ukupno trajanje: 120 sati
  • Dinamika: 2 puta tjedno x 2 školska sata
  • Cijena: 280,00 EUR / 2.109,66 kn, plativo u 8 rata (mjesečno 35,00 EUR / 263,71 kn
    *tečaj konverzije: 7,53450 kn

Info: 01/6259-814

 

 

Biografija voditelja programa:


Marko Kasalo rođen je 10.02.1990. u Livnu, BiH. Osnovnu školu, te zatim opću gimnaziju završio je u Petrinji, gdje se s obitelji doselio 95' kao izbjeglica iz BiH. 2016. je završio preddiplomski studij poslovne ekonomije na Sveučilištu Libertas, te je zatim 2020. završio preddiplomski studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Filmsku premijeru ostvario je na prvoj godini studija glume igrajući ulogu Damira Krstičevića, najmlađeg hrvatskog generala u Vrdoljakovom filmu i TV seriji 'General'. Kazališnu premijeru ostvario je 2020. godine igrajući 6 različitih uloga u predstavi 'Slučaj Mersault' r.Vinko Radovčić, koja je premijerno izvedena u HNK Zadar.

Najznačajniju ulogu dosadašnje karijere (sudeći po kritikama) ostvario je u predstavi (monodrami)'Tko je ubio mog oca' čiju režiju također potpisuje Vinko Radovčić u kojoj igra ulogu bezimenog sina.

Ostale značajne uloge:

Predstava 'Pater Familias' r.Kristina Grubiša, produkcija Eurokaz – uloga Hrvoje (pater)
Predstava 'Ljubav u afteru' r. Mihovil Rismondo, produkcija SubScena – uloga Bruno
Tv serija 'Blago nama' r. Goran Rukavina, Kristijan Milić, produkcija RTL – uloga policajac Brko
TV serija 'Uspjeh' r. Danis Tanović, produkcija HBO Adria – uloga Janin šef, te niz studentskih i amaterskih kazališnih i filmskih produkcija.