Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

RADIONICE 3D MODELIRANJA I KORIŠTENJA 3D PRINTERA

Svi pričaju o 3D printanju, a vi ste čuli da se s njime mogu izraditi „cool“ stvari. Nije važno ako se do sada niste susreli s 3D printerom, o osnovama modeliranja i 3D pisačima naučit ćete na našim RADIONICAMA 3D MODELIRANJA I KORIŠTENJA 3D PRINTERA ZA OSNOVNOŠKOLCE I SREDNJOŠKOLCE. Ako ste već isprobali i postali vješti u 3D modeliranju i printanju, naučite nešto novo na naprednoj radionici. Oživite svoje kreativne ideje i stvorite od njih oblike.

Izradite originalne straničnice za knjige, otvarače za bocu, privjeske omiljenog nogometnog kluba, kvartovski suvenir, posudicu za olovke, poklon za simpatiju…
3D modeliranje i printanje je čarolija stvaranja i eksperimentiranja, alat budućnosti koji djeca i mladi mogu razumjeti.

3D printer može imati ulogu u svim predmetima, od nastave kemije, fizike, hrvatskog jezika - npr. likovi iz pročitane knjige mogu oživjeti u igri - do biologije gdje se posudice i sustav navodnjavanja za uzgoj neke biljne kulture oblikuje i osmišljava na 3D pisaču.

 

  • Namijenjeno osnovnoškolcima i srednjoškolcima
  • Trajanje jedne radionice: 90 minuta
  • Cijena: Osnovni tečaj - 146,00 EUR / 1.100,04 kn (6 radionica); Napredni – 200,00 EUR / 1.506,90 kn (8 radionica)
    *tečaj konverzije: 7,53450 kn
  • Predavači: Krešimir Noršić i Katarina Grgić Noršić
  • Info i prijave: 01 6259 806, obrazovanje@pouvg.hr 

 

O PREDAVAČIMA:

KREŠIMIR NORŠIĆ – odmalena zaljubljenik u računala, avio-auto modelare i maketarstvo. Po struci strojar, no uz posao stalno se bavio 3D modeliranjem i učenjem raznih programa poput AutoCada, Catie, Solidworksa. Dok na poslu projektira, u slobodno vrijeme se bavi auto modelarstvom, drift utrkama auto modela i izradom modificiranih dijelova za modele u 3D programima. Unazad četiri godine bavi se 3D printanjem na kućnom 3D printeru i izradi mini CNC glodalice.

KATARINA GRGIĆ NORŠIĆ – dugogodišnja učiteljica informatike u osnovnoj školi. Redovito se stručno usavršava kako u pedagoškom dijelu tako i u stručnom. Mentorica mnogim učenicima na Državnim natjecanjima iz raznih kategorija informatike. Dobitnica brojnih nagrada i priznanja. Drži predavanja i radionice za druge profesore, dodatno radi s djecom i izvan svoje škole te uvodi inovativne metode u radu s učenicima i tehnologijom o čemu je držala predavanje u studenom na Državnoj konferenciji CUC 2019 godine.