Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

RADIONICE 3D MODELIRANJA I KORIŠTENJA 3D PRINTERA

Svi pričaju o 3D printanju, a vi ste čuli da se s njime mogu izraditi „cool“ stvari. Nije važno ako se do sada niste susreli s 3D printerom, o osnovama modeliranja i 3D pisačima naučit ćete na našim RADIONICAMA 3D MODELIRANJA I KORIŠTENJA 3D PRINTERA. Oživite svoje kreativne ideje i stvorite od njih oblike.

Izradite originalne straničnice za knjige, otvarače za bocu, privjeske omiljenog nogometnog kluba, kvartovski suvenir, posudicu za olovke, poklon za simpatiju…
3D modeliranje i printanje je čarolija stvaranja i eksperimentiranja, alat budućnosti koji djeca i mladi mogu razumjeti.

3D printer može imati ulogu u svim predmetima, od nastave kemije, fizike, hrvatskog jezika - npr. likovi iz pročitane knjige mogu oživjeti u igri - do biologije gdje se posudice i sustav navodnjavanja za uzgoj neke biljne kulture oblikuje i osmišljava na 3D pisaču.

  • Uzrast: 9 do 16 godina
  • Trajanje: 12 školskih sati (4 termina x 3 sata)
  • Cijena: 18 eura / 135,62 kn
    *tečaj konverzije: 7,53450 kn
  • Voditeljica: Kristina Panižić
  • Info i prijave: 01 6259 806, obrazovanje@pouvg.hr 

Opis programa:

Tečaj "Osnove 3D modeliranja i 3D printa" namijenjen je učenicima od 9 do 16 godina. Kroz tečaj polaznici se upoznaju s programima za 3D modeliranje koji obuhvaćaju module za Render, Simulaciju i Animaciju uz izradu 2D nacrta. Osim spomenutog, polaznici će usvojiti vještine pripreme 3D modela za ispis na 3D printeru. Nakon usvajanja osnovnih vještina rada, polaznicima će biti omogućeno razvijanje vlastite ideje koju će moći ispisati na 3D printeru. Na taj način, razvojem vlastite ideje tijekom tečaja, dobit će gotov fizički proizvod.

Ishodi programa:

Upoznati se s programom Autodesk Fusion 360 / Tinkercad / Solidworks te efikasno koristiti sve njegove funkcije i module u praksi.
Razvijati vještinu izrade tehničkih nacrta.
Upoznati se s načinom rada i komponentama 3D printera.
Razvijati kreativnost i vlastite ideje.
Naučiti razvijati idejna rješenja u gotove proizvode.
Razvijati vještinu matematičko-logičkog i kritičkog razmišljanja.
Upoznavanje osnovnih strojnih elemenata i konstrukcija.
Naučiti efikasno rješavati praktične probleme.