Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

TEČAJ SOLO PJEVANJA ZA DJECU I ODRASLE

U novoj školskoj godini 2023./24. POUVG organizira Tečaj solo pjevanja za djecu i odrasle osmišljen kao kontinuirani tečaj koji se prvenstveno odnosi na poticanje muzikalnog i izražajnog pjevanja, razvoja intonacije, ritma, artikulacije i dikcije. Sagradit ćete pjevačko samopouzdanje do te mjere da Vam i javni nastup neće predstavljati problem.

Gotovo svatko tko može govoriti može i pjevati.

Profesionalan i veseo pristup razvoju pjevačkih vještina pružit će vam ne samo znanje već i radost u izražavanju pjevanjem.

Nedostatak samopouzdanja i mišljenje da nismo dovoljno dobri mogu potisnuti volju za glazbenim izražavanjem. Na ovom Tečaju solo  pjevanja  ruše se barijere straha i nesigurnosti.

Individualan pristup svakom polazniku  omogućuje da se program učenja pjevačkih vještina savlada kroz kreativno i opušteno glazbeno druženje. Iznimna se važnost pridaje držanju tijela, disanju, dikciji i načinu izgovora, kako bi se postigla točna intonacija, lijepo i izražajno pjevanje i muziciranje. Za svaki element postoje pomno pripremljene vježbe koje nam pomažu u našim izazovima.

Ako uz pjevanje i pjevušenje dobijete inspiraciju i smislite svoju melodiju, možemo joj dati ime, notni zapis a i zajedničku izvedbu.

Tečaj SOLO PJEVANJA nudi mogućnost usavršavanja pjevačkog umijeća kroz 2 različita programa; DJECA školskog uzrasta (7-15 godina) i ODRASLI (od 15 godina na dalje)

Voditeljica tečaja: Romana Orešnik
Održavanje: listopad – lipanj, vikendom
Ukupno trajanje tečaja: 60 školskih sati
Mjesto održavanja tečaja: I. kat, Zagrebačka 37
Cijena: 280,00 EUR / 2.109,66 kn, plativo u 8 rata (mjesečno 35,00 EUR / 263,71 kn)

*tečaj konverzije: 7,53450 kn

 

Biografija voditeljice programa:

Romana Orešnik multimedijalna je umjetnica, glazbenica, pjevačica,  kantautorica, basistica, gitaristica, kompozitor.

Glazbeno putovanje započinje u četvrtoj godini života. Završila je glazbenu školu smjer klasične gitare, te pop rock akademiju za bas gitaru. Dugi niz godina surađuje sa mnogim eminentnim imenima domaće glazbene  scene kao instrumentalist, vokal i kompozitor.

Prva iskustva  podučavanja i rada sa djecom  stječe u svom rodnom gradu-Križevcima gdje je vodila dječji zbor. U želji da upozna djecu i sa studijskim radom, organizirala je njihovo gostovanje  na svom  autorskom albumu, u tada najvećem glazbenom studiju u Zagrebu.

Njezin put u glazbi kao izvođača i pedagoga podrazumijeva potpunu predanost i nastojanje da svoju radost življenja sa glazbom prenese na druge ljude.