Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

Neverificirani programi stranih jezika za odrasle

 

iii

1. INDIVIDUALNI TEČAJEVI

Naglasak je na individualnom radu s polaznikom. Nastava se odvija „jedan na jedan“.  Ovaj tečaj je prilagođen jedinstvenim potrebama polaznika. Ovisno o stupnju znanja i zahtjevima polaznika tečaj može biti verificiran (prati program Ministarstva znanosti i obrazovanja – stupnjevi znanja od A1 – B2) ili neverificiran, na kojem se uvježbavaju specifična jezična područja poput držanja prezentacija, govor na stranom jeziku, poslovno dopisivanje, uvježbavanje gramatičkih zakonitosti i sl. Satnica individualnih tečajeva prilagođava se potrebama polaznika.

Trajanje stupnja: 35 sati
Dinamika: 2 puta tjedno x 2 školska sata (može se mijenjati u dogovoru s polaznikom)
Cijena: 665 EUR / 5.010,44 kuna (plativo u 5 rata) 
*tečaj konverzije: 7,53450 kn

 

2. KONVERZACIJSKI TEČAJ

Organiziramo konverzacijski tečaj engleskog, njemačkog, talijanskog, francuskog, španjolskog i ruskog jezika.

Rad se odvija u malim grupama od 4 do 6 polaznika kako bi svi polaznici dobili priliku razgovarati na stranom jeziku. Nastava se prilagođava specifičnim potrebama polaznika. Polaznici u dogovoru s profesorom određuju nastavni plan i program. Uz razgovor o aktualnim temama polaznici mogu usavršiti svoje znanje pisanja dopisa, izrade i izlaganja prezentacija na zadanu temu, uvježbati dramu ili snimiti film.

Uvjet za upis u konverzacijski stupanj jezika je znanje jezika na razini B1 ili više. Prilikom upisa potrebno je donijeti diplomu koja dokazuje stečenu razinu znanja (ne stariju od dvije godine) ili zakazati termin testiranja gdje će se u razgovoru s kandidatom utvrditi razina poznavanja jezika.

Trajanje: 60 školskih sati
Dinamika: 2 puta tjedno x 2 školska sata (jedan semestar)
Cijena: 330 EUR / 2.486.39 kuna (plativo u 5 rata) 
*tečaj konverzije: 7,53450 kn

 

3. UBRZANI TEČAJEVI STRANIH JEZIKA

Program je namijenjen polaznicima koji do sada nisu učili engleski/njemački/talijanski jezik, a žele usvojiti osnovno znanje engleskog/njemačkog/talijanskog jezika. Tečaj traje četiri tjedna, tijekom kojih polaznici mogu naučiti osnove snalaženja u trgovini, na autobusnoj stanici ili u vlaka, kod liječnika i sl.

Trajanje: 24 školska sata
Dinamika: 3 puta tjedno x 2 školska sata

 

4. TEČAJ NJEMAČKOG JEZIKA ZA NJEGOVATELJE I MEDICINSKO OSOBLJE

Program je namijenjen osobama koje žele usavršiti svoje znanje njemačkog jezika za potrebe rada u medicinskim ustanovama i ustanovama koje brinu o starijim i nemoćnim osobama.

Uvjet za upis na ovaj tečaj je znanje jezika na razini A2 ili više.

Prilikom upisa potrebno je donijeti diplomu koja dokazuje stečenu razinu znanja (ne stariju od dvije godine) ili zakazati termin testiranja gdje će se u razgovoru s kandidatom utvrditi razina poznavanja jezika.

Trajanje: 60 školskih sati
Dinamika: 2 puta tjedno x 2 školska sata (jedan semestar)

 

5. TEČAJ ZA UMIROVLJENIKE

Tečaj engleskog, njemačkog, talijanskog, francuskog i španjolskog jezika za umirovljenike. Program je namijenjen umirovljenicima koji u ugodnom okruženju mogu lagano i bez stresa naučiti izabrani jezik.

Trajanje: 35 školskih sati
Dinamika: 1 puta tjedno x 1 školski sat (može se mijenjati ovisno o potrebama i željama polaznika)
Cijena: 100 EUR / 753,45 kuna
*tečaj konverzije: 7,53450 kn

 

6. HRVATSKI ZA STRANCE

Program je namijenjen strancima u Hrvatskoj koji žele naučiti hrvatski jezik. Osim klasične nastave u razredu, polaznici imaju organiziranu i praktičnu nastavu poput odlazaka u trgovinu, kafić ili restoran, gdje u konkretnim situacijama moraju primijeniti naučeno znanje iz hrvatskog jezika u svakodnevnim situacijama.

Trajanje: 60 školskih sati
Dinamika: 2 puta tjedno x 2 školska sata (može se mijenjati ovisno o potrebama i željama polaznika)

 

INFO I PRIJAVE:

tel. 01 6259 806
mob. 098 316 419
e-mail: obrazovanje@pouvg.hr