Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

LEKTIRA U KINU

Kino Gorica organizira svaki treći četvrtak u mjesecu u školskoj godini 2023./2024. program pod nazivom Lektira u kinu. Kako samo ime kaže riječ je o projekcijama filmova koji su ekranizacije lektira i drugih popularnih djela dječje književnosti.

Projekcije će po simboličnim cijenama ulaznice od 2,00 € / 15,07 kn biti u slobodnoj prodaji, a postoji mogućnost organiziranog posjeta škola. Program obuhvaća 8 filmskih naslova, domaćih i stranih, i traje od listopada do svibnja.

Cilj ovog programa je predstaviti djeci hrvatsku (ali i svjetsku) audiovizualnu baštinu, razvijati njihovu filmsku pismenost i motivirati ih za čitanje. Uz to, želja je potaknuti nastavnike da koriste film kao sredstvo u nastavi i da obrađuju cjelokupno filmsko djelo.

U prosincu je na programu obiteljska fantazija temeljena na seriji romana za djecu i mlade pisca C. S. Lewisa. "Kronike iz Narnije: Lav, Vještica i ormar" donosi avanturu djece u svijetu Narnije, koje vodi Aslan, mudri i moćni lav koji može govoriti i pravi je kralj ove fantastične zemlje. Film pogledajte u četvrtak, 21. 12., u 16:00 h.

Do kraja školske godine imat ćete priliku pogledati i druge domaće i svjetske uspješnice - Vlak u snijegu, Duh u močvari, Uzbuna na Zelenom Vrhu...