Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

NASTAVNICE IZ PORTUGALA POSJETILE UČILIŠTE U OKVIRU ERASMUS+ PROJEKTA

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica ugostilo je u četvrtak, 23. 5., sudionike Erasmus+ projekta 'Job Shadowing in Adult Education', nastavnike Srednje strukovne škole Velika Gorica i škole partnera iz Portugala.

Tom prilikom naš odjel za obrazovanje održao je prezentaciju djelatnosti Učilišta s naglaskom na programe obrazovanja odraslih i izazove s kojima se susrećemo u provođenju istih. Tijekom prezentacije razmijenili smo iskustva s kolegicama iz Portugala i pokušali naći najbolji odgovor na izazove u obrazovanju odraslih, koji su nam svima zajednički.

Upravo je tema ovog Erasmus+ projekta obrazovanje odraslih, a ciljevi su mu: upoznavanje s inovativnim metodama učenja u strukovnom obrazovanju odraslih, razvijanje i jačanje vještina poučavanja nastavnika prikladnih obrazovanju odraslih, korištenje digitalnih alata u obrazovanju odraslih u svrhu poboljšavanja njihove uključenosti u svijet digitalnih tehnologija, razmjena i obogaćivanje iskustava nastavnika. Ovaj posljednji razlog je posjeta sudionika projekta Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica. 

Članovi tima iz Strukovne škole Velika Gorica koji su nas posjetili su: Ljiljana Vidaković – koordinator mobilnosti, Sanja Šipušić Komar, Marijana Šapina (uz pomoć i asistenciju Marije Huzjak – Šaban); a nastavnice iz Portugala: Maria Carlota Lopes Soares Borges Gaspar koordinatorica Erasmus+ projekata u njihovoj školi (Escola Secundária de Santa Maria – Sintra), Laura Maria Martins Filipe, Sandra Jacinto de Abreu i Maria Alice Alves Duarte Gaspar Feliciano